Psihologie medicală Clinica Prevent Alba Iulia

Psihologie medicală Clinica Prevent Alba Iulia

Psihologie medicală

Psihologii sunt profesioniști specializați în studiul comportamentului și al proceselor mentale, precum gândirea, emoțiile și relațiile interpersonale. Aceștia oferă servicii de consiliere și terapie pentru a ajuta oamenii să înțeleagă și să depășească problemele lor psihologice și emoționale.

Iată câteva dintre cele mai frecvente afecțiuni pentru care oamenii apelează la serviciile unui psiholog:

  1. Anxietate: Persoanele care se confruntă cu niveluri ridicate de anxietate pot beneficia de terapie pentru a învăța tehnici de gestionare a stresului și a gândurilor anxioase.

  2. Depresie: Psihologii pot ajuta persoanele care suferă de depresie să exploreze și să înțeleagă cauzele subiacente ale stării lor și să dezvolte strategii de gestionare și tratament.

  3. Stres: Atunci când stresul devine copleșitor, psihologii pot oferi suport în gestionarea situațiilor stresante și în dezvoltarea abilităților de adaptare.

  4. Tulburări alimentare: Persoanele cu tulburări alimentare, cum ar fi anorexia sau bulimia, pot beneficia de terapie pentru a explora și a adresa problemele legate de imaginea corporală și alimentație.

  5. Tulburări de somn: Problemele cu somnul pot fi asociate cu stresul și anxietatea. Psihologii pot ajuta în identificarea factorilor care contribuie la tulburările de somn și în dezvoltarea de strategii pentru îmbunătățirea calității somnului.

  6. Probleme relaționale: Terapia cuplului sau terapia familială poate ajuta la abordarea conflictelor și la îmbunătățirea comunicării în relații.

Psihologii folosesc diferite tehnici și abordări terapeutice, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală, terapia psihodinamică sau terapia de acceptare și angajament, în funcție de nevoile și preferințele individuale ale pacienților. Procesul terapeutic implică adesea discuții deschise, explorarea gândurilor și emoțiilor, identificarea schemelor de gândire nesănătoase și dezvoltarea abilităților de adaptare.

Este important să înțelegem că a apela la un psiholog nu indică slăbiciunea sau eșecul unei persoane, ci este un pas curajos și pozitiv către îmbunătățirea sănătății mentale și a bunăstării generale.

 

Consultații Psihologie medicală Clinica Prevent Alba Iulia

Consultație Tarif
Evaluare inițială 50-60 minute 200.00 Lei
Psihoterapie 50-60 minute 200.00 Lei