Ortopedie - Traumatologie Clinica Prevent Alba Iulia

Ortopedie - Traumatologie Clinica Prevent Alba Iulia

Ortopedie - Traumatologie

Ortopedia este o ramură a medicinei care se ocupă de diagnosticarea, tratamentul și prevenirea tulburărilor ale sistemului musculo-scheletic. Medicul ortoped este specializat în evaluarea și gestionarea problemelor legate de oase, articulații, mușchi, ligamente și alte structuri conexe.

Iată cu ce se ocupă ortopedia și care sunt motivele frecvente pentru a vizita un medic ortoped:

 1. Fracturi: Ortopedii diagnostichează și tratează fracturile oaselor. Acestea pot varia de la fracturi simple la cele mai complexe, cum ar fi fracturile deschise sau cele care implică articulațiile.

 2. Artroze: Ortopedii se ocupă de gestionarea afecțiunilor degenerative ale articulațiilor, cum ar fi osteoartrita, și pot oferi opțiuni de tratament, inclusiv terapie fizică și intervenții chirurgicale în cazuri severe.

 3. Luxații: Ortopedii pot trata luxațiile, care apar atunci când oasele unei articulații sunt deplasate din poziția lor normală.

 4. Tendinite și leziuni musculare: Problemele musculare, cum ar fi tendinitele și leziunile musculare, pot fi diagnosticate și tratate de ortopedi pentru a restabili funcționalitatea normală a mușchilor.

 5. Deformări ale coloanei vertebrale: Ortopedii se ocupă de problemele de postură și de deformări ale coloanei vertebrale, cum ar fi scolioza.

 6. Leziuni ale ligamentelor: Ortopedii tratează leziunile ligamentelor, cum ar fi rupturile de ligamente în special în zona genunchiului (de exemplu, ligamentul cruciat anterior).

 7. Boli congenitale ale sistemului musculo-scheletic: Ortopedii pot trata afecțiuni congenitale, cum ar fi displazia șoldului sau piciorul strâmb congenital.

Cele mai frecvente motive pentru a vizita un medic ortoped includ:

 1. Durere persistentă: Atunci când durerea în oase, articulații sau mușchi persistă și afectează activitățile de zi cu zi.

 2. Traume: După accidente sau leziuni care pot afecta sistemul musculo-scheletic, cum ar fi fracturi sau luxații.

 3. Dificultăți de mișcare: Limitări ale mișcării articulare sau dificultăți în a face anumite activități fizice.

 4. Deformități sau schimbări în postură: Atunci când există modificări vizibile în postură sau aspectul sistemului musculo-scheletic.

 5. Leziuni sportive: Ortopedii sunt frecvent consultați pentru tratarea leziunilor sportive, cum ar fi entorse, rupturi de ligamente sau fracturi.

 6. Probleme ale coloanei vertebrale: Dureri de spate persistente sau alte probleme legate de coloana vertebrală.

Diagnosticarea și tratamentul în ortopedie pot implica teste imagistice precum radiografii sau imagistica prin rezonanță magnetică (RMN), terapie fizică, medicamente antiinflamatoare sau intervenții chirurgicale, în funcție de natura și gravitatea problemei. Vizitarea unui medic ortoped poate ajuta la gestionarea și rezolvarea problemelor musculo-scheletice, facilitând recuperarea și îmbunătățirea calității vieții.

 

Medici Ortopedie - Traumatologie Clinica Prevent Alba Iulia

Dr. Sumant Ramchurn

Dr. Sumant Ramchurn

Medic primar ortopedie traumatologie

Consultații Ortopedie - Traumatologie Clinica Prevent Alba Iulia

Consultație Tarif
Consult Ortopedie 250.00 Lei
Control 1 lună 150.00 Lei