Nefrologie Clinica Prevent Alba Iulia

Nefrologie Clinica Prevent Alba Iulia

Nefrologie

Nefrologia este o ramură a medicinei specializată în studiul și tratarea bolilor sistemului renal, care include rinichii și căile urinare. Medicul nefrolog este expert în diagnosticarea și gestionarea afecțiunilor renale. Iată câteva aspecte despre nefrologie și motivele pentru a consulta un medic nefrolog:

Cele mai frecvente boli pentru care să ne prezentăm la medicul nefrolog includ:

 1. Boala renală cronică (BRC): O afecțiune caracterizată prin deteriorarea treptată a funcției renale pe o perioadă de timp. Nefrologii pot monitoriza și gestiona BRC, oferind recomandări pentru a încetini progresul bolii.

 2. Infecții ale tractului urinar (ITU): Nefrologii pot ajuta la diagnosticarea și tratarea infecțiilor care afectează rinichii sau căile urinare.

 3. Calculi renali: Formarea de pietre la nivelul rinichilor poate provoca dureri intense și dificultăți în eliminarea urinei. Nefrologii pot oferi opțiuni de tratament și sfaturi pentru prevenirea recurenței.

 4. Hipertensiune arterială: Nefrologii sunt implicați în gestionarea hipertensiunii arteriale, care poate afecta rinichii și contribui la apariția bolilor renale.

 5. Probleme ale sistemului imunitar: Afecțiuni precum lupus eritematos sistemic sau glomerulonefrita pot afecta rinichii, iar nefrologii sunt specializați în evaluarea și tratamentul acestor condiții.

 6. Insuficiență renală acută: O scădere bruscă a funcției renale poate apărea ca urmare a unor factori precum deshidratarea, infecțiile sau utilizarea unor medicamente. Nefrologii pot interveni în gestionarea acestor situații de urgență.

Cum ne poate ajuta medicul nefrolog:

 1. Diagnostic precis: Prin evaluări amănunțite și analize de laborator, nefrologii pot diagnostica afecțiunile renale și pot determina cauzele subiacente.

 2. Gestionarea bolilor cronice: Nefrologii oferă tratamente și recomandări pentru a gestiona afecțiunile renale cronice, cum ar fi boala renală cronică și hipertensiunea arterială.

 3. Tratamentul calculilor renali: În cazul formării de pietre la rinichi, nefrologii pot oferi strategii pentru eliminarea acestora și pentru prevenirea recurenței.

 4. Monitorizare în timpul dializei: Pentru pacienții cu insuficiență renală avansată, nefrologii monitorizează și coordonează tratamentul de dializă.

 5. Educație privind stilul de viață: Nefrologii oferă sfaturi privind modificările stilului de viață, cum ar fi ajustările alimentare și gestionarea factorilor de risc pentru a menține sănătatea renală.

 6. Prevenirea complicațiilor: Prin monitorizare regulată și intervenție timpurie, nefrologii contribuie la prevenirea complicațiilor și la menținerea funcției renale în limite normale.

Consultațiile regulate la medicul nefrolog sunt recomandate în special pentru cei cu factori de risc pentru boli renale sau pentru cei care prezintă simptome sugestive de probleme renale. Prin abordarea integrală și specializată, nefrologii contribuie la menținerea sănătății sistemului renal și la îmbunătățirea calității vieții pacienților lor.
Consultații Nefrologie Clinica Prevent Alba Iulia

Consultație Tarif
Consult Nefrologie 180.00 Lei
Control 1 lună 100.00 Lei
Consult Nefrologie + Ecografie 250.00 Lei
Ecografie renală 150.00 Lei